IOT

IOT

dimecres, 22 de febrer del 2017

Sistema de so Multiroom (Introducció)

Sistema de so Multiroom
  
Que vol dir un sistema de so Mutltiroom?, fa anys li dèiem fil musical o musica funcional, i bàsicament era una exclusiva de Telefónica (desprèn van sortir mes com Musicam per exemple). Consistia en una unitat central amb un amplificador principalment de 100 V. de sortida, i tol el cablejat que representava portar el senyal des de la unitat central fins a cada altaveu. La música ens la enviava la companya per la línia telefònica (normalment dues cançons cada nit) i la emmagatzemava la nostre unitat (no podíem escollir les cançons únicament el tipus de música a escollir entre diversos  canals temàtics).
Posteriorment, els sistemes domòtics ens van permetre distribuir el so des de les nostres cadenes de música. Havíem d’instal·lar un bus de quatre o cinc fils fins a cada habitació, on es situava una petita unitat de control, i a partir d’aquesta havíem de cablejar fins a cada altaveu (Ex. Egi, Simon).
Actualment els sistemes Multiroom propietaris de les diferents marques, ens permeten sentir música sincronitzada (o no) per tota la nostre llar, podent escollir l’origen (internet, streaming, unitats locals, mòbils, SD, USB, radio, radio per internet, etc...). A mes al ser sistemes que basen la seva comunicació en la nostre xarxa local (LAN), permeten utilitzar el nostre Wifi, simplificant la instal·lació. A més, es poden controlar des del nostre mòbil, tablet o PC.
Donat que aquets sistemes son propietaris de les marques que els fabriquen, ens podem trobar en que no estiguin a l’abast de totes les butxaques. Sense ànims de desmerèixer cap d’ells donat que es tracta de solucions professional amb resultats a l’alçada del seu preu, iniciarem a partir d’aquest article una sèrie, en la que explicarem com configurar les nostres Raspberrys, per implementar un sistema Multiroom funcional, econòmic i de qualitat, per pocs diners, i que ens donarà la possibilitat de passar una bona estona dissenyant-lo, configurant-lo, i gaudint-lo.

Basarem aquest projecte en el servidor de Logitech LMS (Logitech Media Server), dissenyat per aquesta empresa pel seu producte discontinuat Squeezebox. El qual permet configurar servidors i clients en sistemes Linux i Windows, que per tant ens permetrà implementar-ho en el sistema operatiu de la Raspberry i similars.
En el primer article explicarem com instal·lar el servidor, continuarem instal·lant els diferents clients, que podran estar en diferents suports, com PC, Raspberys (fins i tot la zero), explicarem com presentar la informació en pantalles TFT i LCD, i farem servir clients com ara Kodi, i els diferents suports per Android, Windows i Linux.

Donat que es tracta d’un projecte molt ambiciós (però de resultats contundents), es presentarà en diferents articles (tots ells verificats personalment), i explicats pas a pas per evitar que ningú es quedi a meitat de camí sense saber com continuar.
Detallaré cada pas per evitar llacunes d’informació que ens impedeixin continuar, i així evitar que es generin consultes per manca d’informació.
Us informo que tot el projecte l’executat i el tinc funcionant, i que per tant es totalment operatiu.
Espero que us engresqui i que us animeu a provar-ho.
Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada