IOT

IOT

divendres, 3 de febrer del 2017

Instal·lació del sistema operatiu “Raspbian Stretch”

En aquest primer article, volem explicar des del principi i pas a pas, com posar en marxa una Raspberry.
Per la gent que s’inicia en aquest mon, es molt frustrant passar de l’alegria de rebre la seva primera Raspberry (“pi” pels amics), a la decepció de connectar-la i que allò no fa res. Per això des de Pas a Pas volem ensenyar a tothom que estigui interessat, a introduir-se en aquest mon fantàstic, i no morir en l’intent  
Preparació de la targeta MicroSD
Primer de tot formatarem la targeta per assegurar-nos que està buida i que està preparada per gravar el sistema operatiu.
Des de Windows farem servir SDFormatter: https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/
Executem el programa, seleccionem la unitat “Drive”, i fem clic a “Option”

  
A “Format size adjustament” seleccionem “On”.
 

Acceptem i seguidament fem clic a “Format”



Ens informarà de que no hem de retirar la targeta mentre que es faci el procés de formatació. Acceptem i esperem que finalitzi.




Un cop finalitzat fem clic a “Aceptar”

Gravació de la imatge Raspbian a la targeta

Un cop descarregada la imatge ( https://www.raspberrypi.org/downloads/raspbian/ ), la descomprimirem amb 7zip (http://www.7-zip.org/download.html ) i seguidament la gravarem a la SD mitjançant Win32 Disk Imager (https://sourceforge.net/projects/win32diskimager/ ), seguint el següent procediment:

Obrim Win32 Disk Imager, i seleccionem la unitat de la targeta MicroSD “Device”

 
Seleccionem el fitxer amb extensió “img” que hem descomprimit prèviament.

Fem clic a “Write”.
Confirmem l’acció fent clic a “Yes”


S’iniciarà el procés d’escriptura de la imatge a la targeta.


Un cop finalitzat el procés fem clic a “Ok”.


Un cop instal·lat el sistema operatiu haurem d'activar l'accés remot per SSH, des de Windows accedirem a l'explorador d'arxius, seleccionarem la unitat de la targeta MicroSD, i un cop dins feu clic al botó esquerre del ratolí per obrir el menú contextual, seleccionarem "nou", "Document de text"  i l'etiquetarem com a ssh.txt. 

Extraurem la targeta amb seguretat, i la introduirem a la raspberry, la connectarem a la font d'alimentació i al cable de dades (router) i seguidament executarem l'aplicació ipscan (https://www.advanced-ip-scanner.com/es/o similar per verificar l'adreça IP.




Una altre alternativa es en el moment de gravar la targeta, retirar-la (de manera segura), introduir-la a la Raspberry, connectar-li teclat, ratolí, pantalla, Ethernet (cable d’Internet), i alimentació.
Seguidament i després del inici, tindrem a la pantalla escriptori de Raspbian. A partir d’aquí comença la diversió …
Al següent article , explicarem com realitzar una configuració mínima, per iniciar qualsevol projecte que ens proposem. Esperem que us interessi.
Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada