IOT

IOT

dissabte, 11 de febrer del 2017

Instal·lar OSMC


OSMC (Open Source Media Center) es un sistema operatiu lliure de codi obert per a Raspberry Pi, basat en Debian i Kodi Media Center.
Osmc no tan sols por reproduir qualsevol format multimèdia, sinó que mitjançant els “Addons” disponibles, pot executar altres serveis o aplicacions com ara Spotify, AirPlay, YouTube, Pelisalacarta, Imagenio, Retropie (emulador de consoles), OpenHab (domòtica), etc ...

Es tracta d’una manera d’optimitzar la Raspberry donant-li diferents usos simultanis, que es fan compatibles entre si, fent servir aquest sistema operatiu.
Per instal·lar-ho tenim una aplicació que ho fa tot molt senzill, des del vostre ordinador haureu d’accedir a la següent adreça d’Internet https://osmc.tv/download/, escolliu el sistema operatiu del vostre PC, i descarregueu l’aplicació.
·         Executeu l’aplicació.
·         Escolliu l’idioma, el tipus de màquina (Vero 2, Vero, Raspberry Pi /Zero, Raspberry Pi 2 / 3 o Apple TV).

 

·         A la següent pantalla escolliu la versió més recent. Si prèviament heu baixat la imatge, podeu escollir la segona opció i seleccionar el fitxer baixat.


·         Seguidament escolliu la unitat on instal·lar el S.O. (en aquest cas "on a SD card".

  

·         Seleccioneu el tipus de xarxa a utilitzar (“wired connection” = Ethernet / “wireless” = Wifi). En aquest  punt si escolliu configure network manually, podreu definir la IP fixa dins de la vostre Lan.


·         Dins de l’opció manual, haureu d’informar les dades de IP, Mascara, Gateway, Dns1 y Dns2.

  

·         Si esteu configurant la connexió per wireless, en aquesta pantalla configurareu la seguretat d’aquesta.




·         A continuació, apareixerà la pantalla on es determina a quina unitat tenim introduïda la SD. Seleccioneu-la, accepteu, (en el cas de no haver baixat prèviament la imatge, la baixarà ara).
 

 
·         Ens preguntarà si estem segurs de gravar la imatge a la SD, acceptem, cliquem la fletxa dreta per continuar.


·         Esperem a que finalitzi el procés de descàrrega.


·         Confirmem que volem gravar la imatge.


·         I esperem a que aparegui el botó "quit", cliquem a sobre i sortim.


Arribat aquest punt ja tenim el sistema operatiu llest per introduir a la Raspberry, seguidament connectarem una pantalla, teclat i/o ratolí, i comença el moment de configura-ho i personalitzar-ho.




Però, això ho explicarem a un altre article.
Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada