IOT

IOT

dimecres, 22 de febrer del 2017

Sistema de so Multiroom I (Servidor LMS)

LMS
Logitech Media Server

Partirem d’una instal·lació de Raspbian actualitzada, a la que haurem canviat el password, activada la comunicació per SSH, aplicada la configuració d’IP fixa, ajustada la zona horària, i instal·lat el servei Samba. Abans d’iniciar aquest tutorial ens haurem d’assegurar de que tot el que he mencionat més amunt està correctament instal·lat i funcionant.

Instal·lació del servidor LMS

El primer de tot serà accedir a la consola del Terminal, ho podeu fer des d’un teclat i pantalla connectats a la Raspberry o ve fent servir una connexió SSH.

Instal·larem les llibreries
sudo apt-get install -y libsox-fmt-all libflac-dev libfaad2 libmad0

Seguidament instal·larem el servidor LMS:

Per començat crearem un directori anomenat logitech:
mkdir logitech

Canviarem al directori creat:
cd logitech

Ara descarregarem el paquet d’instal·lació del Logitech Media Server (LMS):
wget -O logitechmediaserver_arm.deb $(wget -q -O - "http://www.mysqueezebox.com/update/?version=7.9.2&revision=1&geturl=1&os=debarm")

Instal·lem el paquet descarregat:
sudo apt --fix-broken install -y
sudo dpkg -i logitechmediaserver_arm.deb

I fixarem els permisos
sudo chown -R squeezeboxserver:nogroup /usr/share/squeezeboxserver/

Un cop finalitzat ja tindrem instal·lat el servidor, ho podrem verificar introduint l’adreça de la pi en un navegador connectat a la mateixa xarxa, exemple:

192.168.1.90:9000


Un cop enregistrat i després de fer el corresponent login, passarem a la pantalla per configurar l’origen de les dades, capeta de música. Aquí es on haurem de cercar la ruta on prèviament havíem instal·lat el servidor Samba.


A continuació ens demanarà la ruta per localitzar les llistes de reproducció (playlist). També posarem la ruta on prèviament havíem instal·lat el servidor Samba i que dedicarem a emmagatzemar les nostres llistes.


Seguidament obtindrem la pantalla de confirmació:


I per finalitzar la pàgina principal on podrem seleccionar l’origen de la música i el reproductor on l’enviarem i/o sincronitzarem.



Amb això tindrem un servidor LMS a la nostre Raspberry, ara no més ens queda començar a instal·lar els clients. Per això als propers capítols anirem detallant les possibles opcions per dur a terme aquest propòsit.


Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada